Цифрова компетентність голів методичних комісій закладів П(ПТ)О як фактор готовності до викликів сьогодення: проведено методичний калейдоскоп

Першочерговою вимогою до сучасних освітян є високий рівень сформованості їх цифрової компетентності, впевнене застосування електронних ресурсів для створення, пошуку, опрацювання та обміну інформацією. Сучасний голова методичної комісії закладу професійної (професійно-технічної) освіти повинен вільно володіти інформаційними технологіями та використовувати їх у своїй професійній діяльності, тим самим забезпечувати ефективність освітнього процесу, на цьому було акцентовано особливу увагу під час методичного калейдоскопу голів методичних комісій загальноосвітньої підготовки, що відбувся 12 квітня 2023 року.

Методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Ольга СМОЛЕНКО, Галина ДОКТОРОВИЧ, Валентина ЛАБУДЬКО обговорили актуальні питання організації роботи методичних комісій в умовах змішаного (дистанційного) навчання: використання сучасних освітніх інструментів для підвищення рівня цифрової компетентності педагогів, шляхи підвищення та розвиток фахової майстерності педагогів закладів П(ПТ)О в умовах сьогодення, удосконалення сучасних форм і методів роботи з педагогами, інноваційні методики навчання та сучасне освітнє середовище.

У рамках заходу Ірина СМИРНОВА, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, провела майстер-клас зі створення інтерактивних робочих аркушів у додатку Wizer.me.

Своїми педагогічними «родзинками» щодо використання сучасних онлайн-сервісів у роботі поділилися голови методичних комісій закладів П(ПТ)О.

Учасники заходу отримали рекомендації для роботи секції голів методичних комісій загальноосвітньої підготовки у наступному навчальному році та завдання: підготувати матеріали для електронного методичного путівника «Організація роботи методичної комісії в умовах дистанційного (змішаного) навчання: нові форми, методи, інструменти».

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »