Тиждень професійної освіти Сумської області: круглий стіл «Безвідходні та маловідходні технології деревообробної галузі – промислова екологія»

23 травня 2023 року в ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» відбулося засідання у форматі «круглого столу» «Безвідходні та маловідходні технології — промислова екологія» за участю начальника Шосткинської філії Сумського обласного центру зайнятості Ірини АРСЬОНОВОЇ, директора ДАП «Глухівський агролісгосп» Павла МОЇСЕЄНКА.

У ці нелегкі часи, коли держава-терорист щоденно обстрілює територію України, що завдає непоправної шкоди – шкоди фізичної, психологічної, моральної, а також і шкоди екології. Але в наших силах змінити наше ставлення до тих речей, які залежать від кожного з нас, а саме: сортування сміття, відмова від пластику та синтетики, турбота про тваринний та рослинний світ, функціонування виробництва.

Учасники заходи обговорили екологічні проблеми кожного виробництва – проблеми відходів та можливі шляхи їх мінімізації. Майстер виробничого навчання з професії «Столяр будівельний» Євгеній КУЛИК продемонстрував власні креативні вироби з деревини, які виготовив із відходів діяльності столяра. Тут були представлені дерев’яні іграшки, підставки для телефону, скарбнички… Майстри виробничого навчання професій презентували свої ідеї та досвід: Світлана ХУДАН («Перукар, перукар-модельєр») – постижерні вироби з волосся, Володимир СКОЧЕНКО («Електрогазозварник») – вироби з металу, Наталія ЖУРЕНКО («Кухар, кондитер») – кулінарні вироби, які виготовлені із залишків бісквіту, крихт.

Проблема несвідомого ставлення до екології надто серйозна, і кожен має робити все залежне від особисто нього, аби зробити наш світ кращим. Будь-яке виробництво має свідомо підійти до проблеми відходів, використовуючи ідеї майстрів. Збережемо Землю разом. Будьмо свідомими!

#моя_професія_моє_майбутнє

Фото ДНЗ «Глухівське вище професійне училище»
Фото ДНЗ «Глухівське вище професійне училище»
Фото ДНЗ «Глухівське вище професійне училище»
Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »