Проведено ІІІ Форум лідерів учнівського самоврядування та обдарованих учнів закладів П(ПТ)О!

Актуальним напрямом освітньої діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини є пошук, розвиток і підтримка обдарованих і талановитих здобувачів освіти, а також енергійних, ініціативних учнів, які мають лідерські якості. Під меседжем «Шлях до Перемоги» відбувся 6 червня 2023 року ІІІ Форум обдарованих учнів та лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти області на базі ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг».
У заході брало участь 28 обдарованих здобувачів освіти та 23 лідери учнівського самоврядування.

Вітаючи учнівську молодь, Ірина ШУМІК, генеральний директор Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, та Алла РЯБУХА, начальник Управління Державної служби якості освіти у Сумській області, побажали учасникам зібрання плідної творчої роботи, розроблення цікавих інноваційних проєктів, зростати інтелектуально та творчо, відкриваючи нові грані наук та лідерські якості.

У рамках форуму проведено освітній хакатон «Дізнаюсь. Навчаюсь. Презентую», під час якого лідери учнівського самоврядування презентували результати їх діяльності протягом навчального року, підбили підсумки конкурсів та акцій, визначили пріоритетні напрями роботи на наступний рік, обдарована молодь – кращі проєкти, що були реалізовані в рамках конкурсу.

Під час івенту було підбито підсумки конкурсу учнівських проєктів та визначено переможців:

І місце – Євгенія ПАРХОМЕНКО, учениця ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище» (проєкт «Відбудова та повоєнне реформування України»);

ІІ місце – Єгор БУБЛИК, учень ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» (проєкт «З Україною в серці»), Олена КУЛИК, учениця ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг» (проєкт «Створення фотоархіву архітектурної спадщини міста Суми»);

ІІІ місце – Олександр МЕЛЬНИК, учень ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти» (проєкт «Сім. Сумчани і місто»), Марина БОРЩ, учениця ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей» (проєкт «Учнівське кафе»), Вікторія ПОПОВА, учениця ДПТНЗ «Лебединське вище професійне училище лісового господарства» (проєкт «Кулінарний антураж у моїй професії»).

За сучасний креативний підхід до створення проєктів журі відзначило Анастасію РУДИЧЕНКО, ученицю ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» (проєкт «Підприємницька та меценатська діяльність відомої родини цукрозаводчиків Харитоненків»), Олену ЛИСИЦЮ, ученицю ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» (проєкт «Маловідходні технології виробництва в деревообробній промисловості»).

Під час заходу для учнівської молоді та педагогічних працівників проведено тренінгові заняття «Шлях до себе», «Підвищення стресостійкості педагогів під час війни», який провели Тетяна ГУЖВЕНКО, міжнародний тренер із медіації, та Тетяна КУЛИЖКА, практичний психолог ДПТНЗ «Сумський центр ПТО з дизайну та сфери послуги».

Закриття Форуму завершилося відзначенням кращих обдарованих здобувачів освіти та лідерів учнівського самоврядування грамотами, подяками, дипломами, подарунками та святковою концертною програмою за участю учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини.

Упевнені, що ІІІ Форум обдарованих учнів та лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти області запам’ятався учасникам та гостям атмосферою творчості, натхнення і позитивними враженнями від спілкування. Форум переконливо довів, що Сумщина багата на талановиту, творчу, креативну, енергійну молодь, якій будувати нову європейську державу!

Відбудуємо країну разом!

Слава Україні!

Усе буде Україна!

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »