Забезпечення соціального захисту здобувачів освіти пільгових категорій – першочергове завдання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області

Заступники директора з навчально-виховної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумської області 27 лютого 2024 року під час онлайн-зустрічі обговорили шляхи реалізації прав та соціальних гарантій здобувачів освіти пільгових категорій.

У заході брала участь Ольга БЄЛІК, заступник директора з фінансово-економічних питань Центру фінансово-економічного моніторингу, матеріально-технічного забезпечення та координації діяльності закладів освіти Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

У 2023/2024 навчальному році 19% здобувачів освіти закладів ПТО Сумщини мають пільговий статус. Це 335 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, 160 учнів з інвалідністю, 267 із сімей, які отримують допомогу малозабезпеченим, 44 постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, 277 ветеранів війни та 337 внутрішньо переміщених осіб.

Під час онлайн-зустрічі учасники ознайомилися з основними змінами в законодавстві, що встановлюють права та соціальні гарантії здобувачів освіти пільгових категорій, питаннями призначення соціальних та академічних стипендій, їх розмірами та термінами виплати, вимогою забезпечення безкоштовним харчуванням та іншими пільгами.

Заступникам директора з навчально-виховної роботи наголошено на важливості своєчасного та правомірного матеріального забезпечення здобувачів освіти пільгових категорій, особливо в умовах широкомасштабної війни.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »