25 квітня 2024 року проведено онлайн-засідання з розроблення регіональних, модульних навчальних програм (стажування) та електронного освітнього контенту «Кухар закладу освіти» з представниками робочих груп педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти за професіями «Кухар», «Кухар закладу освіти», «Кондитер», «Бармен».
Під час засідання обговорено програми стажування: «Технологія приготування безглютенових та безлактозних страв», «Приготування страв здорового харчування», «Приготування сучасних кондитерських виробів» та електронний освітній контент за регіональною навчальною програмою «Здорове харчування здобувачів освіти», розроблені педагогічними працівниками ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей», ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище» та ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище».
Олена Темченко, методист Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області, проінформувала учасників робочих груп, що у лютому 2024 року було розроблено та внесено до Реєстру кваліфікацій професійний стандарт «Кухар закладу освіти». Педагоги ознайомилися з професійними компетентностями нового стандарту та обговорили наступний крок своєї діяльності – алгоритм розроблення освітнього державного стандарту за професією «Кухар закладу освіти» та якісного електронного контенту за програмою стажування «Упровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти» в рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування.
Наступне засідання відбудеться в травні 2024 року.