Удосконалюємо роботу з профорієнтації та кар’єрного консультування

Сьогодні, 26 квітня 2024 року, у рамках роботи секції заступників директора з навчально-виховної роботи відбувся вебінар «Міжнародні практики з проведення профорієнтаційної роботи та кар’єрного консультування», щоб обговорити найефективніші підходи до профорієнтації та підтримки учнів у виборі кар’єри.

Учасники вебінару дізналися про системи профорієнтації та кар’єрного консультування в Англії, США, Японії, Італії та Бразилії. Особливу увагу приділено британській системі, яка вважається найбільш науково обґрунтованою, законодавчо врегульованою та найстарішою у світі. Вона включає аспект кар’єри та розвитку м’яких навичок, що допомагає учням побудувати успішну кар’єру протягом життя.

На вебінарі була представлена програма курсу профорієнтації та кар’єрного навчання одного із закладів освіти графства Гертфордшир, Англія. Її завдання можуть стати важливими вказівниками для організації занять та міні-курсів для учнів на базі центрів розвитку кар’єри в українських ПТНЗ.

Запровадження сучасних підходів до профорієнтації та кар’єрного консультування є важливим кроком у підготовці молоді до майбутньої професійної діяльності. Наша мета – допомогти учням зробити обдуманий вибір та розвивати навички, необхідні для успішної кар’єри.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »