Робоча група з професій громадського харчування розробила проєкт електронного освітнього контенту з професії «Кухар закладу освіти»

Онлайн-засідання щодо розроблення регіональних, модульних навчальних програм (стажування) та електронного освітнього контенту проведено 06 червня 2024 року з педагогічними працівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти за професіями «Кухар», «Кухар закладу освіти», «Кондитер», «Бармен».

У рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування команда тренерів із числа викладачів та майстрів виробничого навчання розробила проєкт електронного освітнього контенту з професії «Кухар закладу освіти».

Олена ТЕМЧЕНКО, методист НМЦ ПТО у Сумській області, представила зміст проєкту освітньої програми професійного навчання для підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень, розробленого відповідно до нового Збірника рецептур страв для харчування дітей у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

У червні 2024 року на базі ДПТНЗ «Сумський центр ПТО», ДНЗ «Охтирський центр ПТО», «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу», ДПТНЗ «Роменське ВПУ», ДНЗ «Сумське міжрегіональне ВПУ», ДПНТЗ «Шосткинське ВПУ», ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей» заплановано навчання кухарів шкільних харчоблоків із п’яти громад області.

Завдяки цій програмі, після завершення навчання, кухарі зможуть самостійно готувати страви на сучасному устаткуванні, оформлювати та подавати страви та напої згідно з оновленим шкільним меню, дотримуючись сучасних технологій приготування, охорони праці, гігієни та санітарії, зважаючи на принципи здорового способу харчування та харчування дітей з особливими потребами в закладах загальної середньої освіти.

Під час засідання Тетяна ОСИПОВА, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Сумський центр ПТО», член всеукраїнської робочої групи, поділилася практичним досвідом щодо розроблення технологічних карток страв шкільного меню відповідно до розділів Збірника рецептур.

Також обговорено проєкт програми стажування «Приготування кондитерських виробів із використанням малазійської техніки виготовлення квітів для оздоблень тортів», розроблену майстром виробничого навчання ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» Наталією ЖУРЕНКО. Програма спрямована на здобуття додаткових професійних компетентностей із кондитерського мистецтва і сприятиме підготовці кваліфікованих робітників, конкурентоспроможних на сучасному ринку праці.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »