На виконання завдань Стратегії реформування системи шкільного харчування з 4 до 15 листопада 2024 року проведено курси підвищення кваліфікації для кухарів закладів загальної середньої освіти та закладів інституційного догляду та виховання дітей.
Курси підвищення кваліфікації каскадним методом пройшли 102 працівники харчоблоків закладів загальної середньої освіти, закладів інституційного догляду та виховання дітей з 25 громад нашої області за програмою «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти».
Навчання здійснили 19 майстрів-тренерів із 5 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області: ДНЗ «Охтирський центр професійно-технічної освіти», ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу», ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище», ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище», ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей».
Професійні компетентності, набуті кухарями шкільних їдалень, сприяютимуть формуванню навичок здорового харчування для здобувачів освіти Сумщини.
За результатами вихідного тестування слухачі отримали відповідні сертифікати.