Новий зміст освіти – нові можливості для кухарів

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області 4 червня 2025 року проведено онлайн-засідання робочої групи з розроблення сучасного електронного освітнього контенту за професією «Кухар закладу освіти».

До зустрічі долучилися 10 педагогічних працівників із п’яти провідних закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини: ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти», ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу», ДПТНЗ «Охтирський центр професійно-технічної освіти», ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище», ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей».

Учасники ознайомилися зі структурою регіональної освітньої програми за професією «Кухар закладу освіти», що включає професійно-теоретичну і практичну складові. Презентовано відео уроки, відео фрагменти майстер-класів, які створюються для використання в освітньому процесі, зокрема з застосуванням елементів технологій дистанційного навчання.

Акцентовано увагу розробників на якісному виконанні навчальних матеріалів: контент повинен відповідати новим вимогам до професійної підготовки кухарів у закладах освіти, з урахуванням сучасних стандартів здорового харчування здобувачів освіти.

Підсумком роботи стане створення електронного курсу, що сприятиме якості професійної підготовки та допоможе впроваджувати зміни у сфері шкільного харчування.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий


Thanx: Yobox
Translate »