На Сумщині триває оновлення змісту професійної освіти для фахівців сфери громадського харчування

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області проведено 5 червня 2025 року онлайн-засідання робочих груп з розроблення програм стажування, модульних навчальних програм для набуття додаткових професійних компетентностей за професіями: «Кухар», «Кухар закладу освіти», «Кондитер», «Кулінар борошняних виробів», «Бармен».

У засіданні взяли участь 16 педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумської області: ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр професійно-технічної освіти», ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти», ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу», ДНЗ «Охтирський центр професійно-технічної освіти», ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище», ДНЗ «Глухівське вище професійне училище», ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище», ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище», ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей», ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей».

У ході роботи обговорено зміст і структуру шести модульних програм, розроблених педагогічними працівниками Сумського міжрегіонального вищого професійного училища та Сумського центру ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу.

Програми орієнтовані на актуальні запити ринку праці та потреби закладів освіти у підготовці фахівців нової генерації. Вони мають на меті розширення професійних компетентностей, розвиток гнучких навичок і вдосконалення практичних вмінь майбутніх працівників сфери харчування.

Окрему увагу приділено програмам щодо короткострокового навчання для здобуття додаткових кваліфікацій, адаптації до умов неформальної та післядипломної освіти, стажування педагогічних та виробничих кадрів на сучасній матеріально-технічній базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Презентація зазначених модульних програм відбудеться на черговому засіданні навчально-методичної ради Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області, запланованому на червень 2025 року.

Підготовка таких програм – важливий крок до оновлення змісту професійної освіти в галузі громадського харчування, створення умов для безперервного професійного розвитку, а також підвищення якості освітніх послуг відповідно до вимог часу.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий


Thanx: Yobox
Translate »