Із викладачами та майстрами виробничого навчання за професіями харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу 28 вересня 2022 року під час засідання членів творчого майданчика розглянуто яскравий приклад успішної співпраці закладу П(ПТ)О із соціальними партнерами.
Під час заходу презентовано форми соціального партнерства закладу П(ПТ)О та бізнесу на прикладі співпраці ДПТНЗ «Лебединське вищого професійного училища лісового господарства» та фермерського господарства «ФЕРМА ЕКО» м. Лебедин (керівник підприємства Ярина БОГАТИРЕНКО), що спеціалізується на вирощуванні, переробленні, виготовленні та реалізації продукції з равлика.
Алла ГРИЦАЙ, викладач професійно-теоретичної підготовки, Наталія ГРИШАНОВА, майстер виробничого навчання, Лариса ДУБИНА, старший майстер, та здобувачі освіти ДПТНЗ «Лебединське ВПУ лісового господарства» презентували соціальний проєкт «Равлик в українській кухні» із використання нетрадиційної сировини, регіональну навчальну програму «Технологія приготування страв із равлика Helix Asprsa Muller» та продемонстрували майстер-класи з приготування кулінарних страв.
Під час засідання обговорено пріоритетні напрями діяльності закладу П(ПТ)О у 2022-2023 навчальному році: підвищення педагогічної майстерності, удосконалення професійних компетентностей майбутніх кваліфікованих робітників, розширення форм і методів взаємодії закладів освіти з підприємствами-роботодавцями, упровадження в освітній процес інформаційно-комунікативних та сучасних виробничих технологій із приготування кулінарних страв та виробів, унесення в зміст професійної підготовки фахівців за професіями сфери харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу додаткових професійних компетентностей, розроблення нових регіональних навчальних та короткотривалих програм для здобувачів освіти й педагогічних працівників. Про проєкт «Равлик в український кухні» вже пишуть у ЗМІ Як майбутні кухарі з Лебединського ВПУ готували страви з равлика — (lebedyn.city)