У рамках Тижня професійної (професійно-технічної) освіти 30 травня 2023 на базі державного навчального закладу «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» відбувся обласний фестиваль кулінарного мистецтва серед педагогічних працівників та учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.
У заході брали участь представники Сумської обласної державної адміністрації, депутати обласної ради, роботодавці, педагоги та учні закладів професійної (професійно-технічної) та загальної середньої освіти.
Вишукані страви сучасної української кухні з використанням інноваційних технологій представляли команди з 17 закладів професійної освіти Сумщини в складі досвідчених майстрів виробничого навчання та здобувачів освіти.
Диплом переможця кулінарного батлу виборола команда ДНЗ «Охтирський центр професійно-технічної освіти» в складі справжнього майстра кулінарії Наталії ЛЕБЕДЬ та Артема ФІЛЕНКА, здобувача освіти, за представлення страв молекулярної кухні «Молекулярний борщ» та «Вишня із секретом», де наука зустрічається з мистецтвом.