Захід відбувся 17 січня 2024 року в режимі онлайн, під час якого розглянуто пріоритетні напрями роботи, визначені в Стратегії реформи шкільного харчування на 2023-2027 роки.
До складу творчих груп включено 44 педагога закладів професійної (професійно-технічної) освіти за професіями «Кухар», «Кондитер», «Бармен».
Пріоритетним напрямом роботи педагогів є визначення шляхів реалізації заходів Програми реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року в закладах загальної середньої освіти Сумської області.
Керівником творчих груп Оленою ТЕМЧЕНКО, методистом НМЦ ПТО у Сумській області, акцентовано увагу слухачів на необхідності підвищення кваліфікації педагогічних працівників ЗП(ПТ)О, розроблення регіональних та модульних програм, зміст яких спрямований на оволодіння професійними компетентностями з організації раціонального та безпечного шкільного харчування, упровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та експлуатації сучасного устаткування харчоблоку шкільної їдальні.
У ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» створено кулінарний хаб в структурі навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Кухар», «Кондитер», «Офіціант», про що прозвітували педагоги закладу.
На майстрів виробничого навчання та викладачів у галузі «Громадське харчування», яких нині називають «агентами змін», покладається визначна місія,– навчання кухарів шкільних їдалень за новим професійним стандартом, що є запорукою успішного впровадження змін у систему харчування.