Розроблення програм стажування: проведено чергове засідання творчих груп педагогічних працівників із професій сфери громадського харчування та ресторанного сервісу

Засідання, що відбулося 08 лютого 2024 року в режимі онлайн, розпочато з обговорення результатів підвищення кваліфікації педагогічних працівників кулінарного профілю ЗП(ПТ)О у січні-лютому 2024 року.

Олена ТЕМЧЕНКО, методист Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області, наголосила, що 23 майстра виробничого навчання ЗП(ПТ)О області пройшли стажування на базі ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» за програмою «Приготування кулінарних страв із використанням новітнього напряму в кулінарії Foodpairing (фудпейрінг), технологій Sous-vide (су-від), молекулярної кухні» та ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» за програмою «Приготування та сучасні стилі оздоблення тортів і тістечок. Організація кенді бару». Набуті професійні компетентності педагоги використовуватимуть у процесі підготовки кваліфікованих, конкурентоспроможних на ринку праці робітників сфери ресторанного сервісу.

Під час засідання були розглянуті проєкти програм стажування за модулями «Шкільне харчування» та «Приготування сучасних кондитерських виробів», розроблені педагогічними працівниками ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище».

Учасники отримали методичні рекомендації та практичні поради щодо розроблення програм стажування, регіональних та модульних навчальних програм за професіями «Кухар», «Кондитер», «Бармен».

Наступне засідання заплановано на 13 березня 2024 року.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »