На Сумщині відбувся форум із питань реалізації Стратегії реформи шкільного харчування: заклади П(ПТ)О презентували шкільне меню

Регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування: рівні відповідальності» відбувся 20 лютого 2024 року на базі Сумського національного аграрного університету. ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу», «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» та ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти» презентували варіанти меню шкільного харчування та провели дегустацію кулінарних страв та виробів здорового харчування за рецептами шеф-кухаря Євгена КЛОПОТЕНКА.

У форумі брали участь:

Володимир АРТЮХ, голова Сумської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації;

Вікторія ГРОБОВА, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації;

Ірина ШУМІК, генеральний директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України;

Орест СТЕПАНЯК, керівник Проєктного офісу реформи системи харчування, голова Національної асоціації громадського харчування;

координатори впровадження Стратегії реформи шкільного харчування;

представники профільних підрозділів Департаменту освіти і науки Сумської ОДА, Сумського національного аграрного університету, НМЦ ПТО у Сумській області.

Зустріч розпочалася із відеовітання першої леді України Олени Зеленської, яка у 2020 році ініціювала цю реформу. За її словами, реформа ставить за мету впровадження системи контролю якості продуктів, продовження модернізації харчових блоків та популяризацію культури здорового харчування в суспільстві.

Під час чотирьох дискусійних панелей учасники форуму обговорили впровадження реформи шкільного харчування та важливість забезпечення дітей якісною і поживною їжею під час навчального процесу.

Досвідом створення кулінарного хабу та результатами практичної діяльності поділилися педагогічні працівники ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище».

Локації закладів професійної (професійно-технічної) освіти відвідали понад 150 представників територіальних громад та освітян області.

Генеральний директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Ірина ШУМІК відвідала заклади професійної (професійно-технічної) освіти області, на базі яких плануються відкриття кулінарних хабів, де будуть підвищувати кваліфікацію майстри виробничого навчання – «агенти змін» реформи шкільного харчування, ділитися набутими професійними навичками з кухарями шкіл та дитячих садків.

Реформа харчування на Сумщині триває, і саме від спільних зусиль і злагодженої взаємодії всіх зацікавлених сторін залежить її успішна реалізація!

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »