Нас єднає українська мова!

У День української писемності та мови, 09 листопада 2017 року, колектив Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області разом з лідерами учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області (у режимі Skype)  взяли участь у XVIІ Всеукраїнському радіодиктанті  національної єдності.

Олександр Сєрих, начальник відділу професійної, вищої освіти та наукової роботи, відкриваючи захід, наголосив, що «девіз цьогорічного радіодиктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета». Тому

метою проведення акції є не перевірка грамотності, а об’єднання всіх небайдужих навколо українського слова».

Традиційно радіодиктант проходить на Українському радіо, акцію започатковано у 2000 році. Цього року всі охочі взяли участь у написанні радіодиктанту та продемонстрували єдність з усіма, хто любить і шанує українське  слово.

Диктант розпочався о 12:30 в ефірі «Українського радіо» й на телеканалі «UА:Перший».  Диктував доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко. Він і склав оригінальний текст диктанту «Наші пісні». 

Далі – за бажанням – учасники можуть відправити свої роботи на Українське радіо для перевірки. Можна також дочекатися, поки текст диктанту з’явиться на сайті або в прямому ефірі, і звичайно ж ви можете перевірити  себе власноруч. Підбиття підсумків та урочистий фінал акції відбудеться в грудні 2017 року.

IMG_3706 IMG_3714 IMG_3740 IMG_3713 IMG_3735

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »