На Сумщини відкрили п’ятий навчально-практичний центр за галузевим спрямуванням

У Сумському ВПУ будівництва та автотранспорту 12 грудня 2018 року відкрили навчально-практичний центр із підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Електрозварник ручного зварювання», «Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах», «Зварник» за участю голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Клочка, директора Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторії Гробової, директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Наталії Самойленко, роботодавців підприємств зварювального виробництва, директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

«Навчально-практичний центр сприятиме розширенню можливостей для навчання висококваліфікованих робітників, затребуваних на регіональному ринку праці, організації стажування і підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки інших закладів професійної освіти», – зазначила Вікторія Гробова, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

У центрі створено дві сучасні майстерні з облаштованими зварювальними постами, витяжною вентиляцією, робочими столами для учнів, обладнанням та необхідним інструментом. Кабінет професійно-теоретичної підготовки оснащено новими меблями, сучасними зварювальними тренажерами, мультимедійним обладнанням. Загалом у центр з державного бюджету інвестовано 2,3 млн. гривень, з обласного бюджету – 1,2 млн. гривень.

Створення центру дозволить значно підвищити якість професійної підготовки здобувачів освіти, надасть можливість здійснювати перепідготовку незайнятого населення, проводити навчання за модульними програмами.

На базі центру буде організовано стажування та підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання, викладачів професійно-теоретичної підготовки, проведення семінарів, майстер-класів, конкурсів фахової майстерності.

Раніше в області було створено і нині функціонують 4 навчально-практичні центри:

із підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Швачка. Кравець. Закрійник» на базі ДПТНЗ «Сумський центр ПТО з дизайну та сфери послуг» (2017 рік);

із підготовки монтажників санітарно-технічних систем і устаткування на базі ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище» (2017 рік);

деревообробний навчально-практичний центр з упровадженням інноваційних технологій на базі ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» (2013 рік);

будівельний навчально-практичний центр з упровадження  інноваційних технологій на базі ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» (2012 рік).

DSCN5786 DSCN5791 DSCN5817 DSCN5832 DSCN5846 DSCN5870 DSCN5872

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »