Професійна компетентність – мистецтво, що потребує постійного вдосконалення

4-5 травня 2017 року в приміщенні ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів із професії «Кондитер».
У професійному змаганні взяло участь 10 професійно-технічних навчальних закладів області.

Кондитер – найбільш поширена професія серед працівників сфери обслуговування. Він повинен володіти вишуканим смаком, фантазією і мати схильність до творчості. Кращі творіння фахівців цього профілю по праву порівнюють із творами мистецтва. Майстерність приготування смачних ласощів — кондитерських виробів — цінувалося в усі часи, а секрети вишуканого смаку тортів, цукерок та інших солодощів завжди зберігаються у суворій таємниці. Важливо не тільки вміння смачно приготувати страву, але й підійти творчо до її оформлення. Сучасний кондитер має володіти не тільки виробничими технологіями, але й мати витончений смак.
Умови конкурсу передбачали: 2-хвилинну візитівку кожного учасника про себе в довільній формі, теоретичний тур з перевірки професійно-теоретичних знань; практичний тур, що відповідав вимогам третього кваліфікаційного розряду та передбачав приготування кондитерського виробу – торту (круглої форми, діаметром 24 см) з готового бісквітного напівфабрикату просоченого сиропом (звичайний), прошарованого кремом масляним «Шарлот» горіховий та оздобленого елементами з кондитерських вершків та шоколадної глазурі за тематикою, обраною учасником.
У рамках конкурсу для супроводжуючих осіб проведено творчу майстерню «Професійна компетентність – мистецтво, що потребує постійного вдосконалення», під час якої майстри виробничого навчання обмінювалися досвідом у приготуванні кондитерських та борошняних виробів з українським колоритом. Спілкування було цікавим та насиченим змістовною інформацією. Керівник Валерій Чечель провів зустріч з супроводжуючими особами, під час якої детально розповів про Реутинський професійний аграрний ліцей та налагодження зв’язків із працівниками професійної освіти країни Польща.
Олена Банна, соціальний педагог ліцею, провела тренінг для педагогічних працівників «Зняття стресу».
У рамках зустрічі проведено екскурсію до особливого, унікального об’єкту природно-заповідного фонду України, визначної ботанічної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Яблуні — колонії».
За результатами двох турів переможцями конкурсу визначено:
І місце – Усенко Вікторію, ученицю ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей»;
ІІ місце – Охріменко Марину, ученицю ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей»;
ІІІ місце – Пальоху Андрія, учня ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище».
Переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів із професії «Кондитер» буде відстоювати честь області у ІІІ етапі, що відбудеться 16-19 травня 2017 року на базі Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі».

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »