Пам’ятаємо, ушановуємо ветеранів минулих літ і захисників сучасності

Історія не вмирає, вона відлунює в серцях і в пам’яті людей. І хоч у населених пунктах  лишилося вже так небагато ветеранів Другої світової війни, та ми, сучасники, гордимося ними, складаємо їм пошану, беремо їх за приклад на своєму життєвому шляху. Ушанування пам’яті про них, привітання – це один із прийомів військово-патріотичного виховання в ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей».

Тому до свята Перемоги – Дня пам’яті й примирення, у ліцеї був проведений відкритий виховний захід. Його підготувала й провела з учнями соціальний педагог закладу Василенко Валентина Григорівна. Події 72-річної давнини яскраво й толерантно висвітлені у виступах ведучих – Владислава Павленка й Маргарити Мельник, показані в демонстрації короткометражних фільмів про ті жахливі події, про знищення нашого народу фашизмом.

Початок заходу – це зв’язок минулого з сучасним Донбасом. Ніякі військові дії не несуть добра, а тільки — горя багато від них. Тож хвилиною мовчання вшановані були й загиблі наші дідусі та прадідусі, і загиблі при проходженні служби в зоні АТО. Зокрема, серед них і наші випускники – Сергій Авраменко та Вадим Свистунов. Учні ліцею поклали живі квіти до меморіальних дощок, як символ  їхньої вічної юності і нашої пам’яті про них.

         На захід був запрошений сучасний учасник АТО, який зараз короткотерміново перебуває вдома, наш випускник 2015 року — Сергій Горкуша. Він з повагою переглянув виховну годину: поезії про війни, Україну, ветеранів; пісні на цю ж тематику у виконанні Ірини Жогло, Владислава Луцая, Оксани Олійник, Вячеслава Підлісного, Наталії Супрун.

         Також  Сергій Горкуша виступив перед ліцеїстами, коротко й виважено розповів про себе і відповів на запитання із залу. Вони були різні: про роль жінки у антитерористичній операції на сході України, про те, чому підписав контракт і добровольцем пішов у страшне пекло, чи не жалкує про це; про поранення (а їх Серьожа має не одне)… І на всі питання у відповідях звучала любов до людей і України, прагнення до миру, затишшя, до єдності держави… Такий ось він наш недавній випускник, наша гордість. Він продовжує подвиги своїх прадідів, пишається ними і має гордість за своїх побратимів, що боронять кордони своєї Вітчизни.

         Такий відкритий виховний захід, що проведений в ліцеї, пробуджує доброту, гуманність мужність і відповідальність в серцях і головах сучасного покоління, виховує їх патріотами, розвиває людяність і співчутливість.

 

 Подоляк Олександра Миколаївна,

викладач ДПТНЗ «Синівський ПАЛ»

Горкуша Сергій

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »