Створення сучасного комплексно-методичного забезпечення навчального процессу – вимога часу

26 червня 2017 року в ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області проведено підсумкове засідання творчої групи педагогічних працівників за професіями харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу.

У заході взяло участь 12 представників із 6 професійно-технічних навчальних закладів.

Робота творчої групи викладачів та майстрів виробничого навчання в 2016-2017 навчальному році проводилась за планом згідно обраної методичної проблеми «Удосконалення змісту навчання та розробка комплексно-методичного забезпечення відповідно до вимог нових ДС ПТО».

Методистами Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області розроблено модель науково-методичного супроводу навчання відповідно до вимог державних стандартів на модульно-компетентнісній основі. До роботи щодо створення сучасного комплексно-методичного забезпечення було залучено майстрів виробничого навчання, викладачів професійно-теоретичної підготовки за професіями «Продавець продовольчих товарів» і «Продавець непродовольчих товарів», роботодавців та замовників кадрів.

Олена Темченко, методист НМЦ ПТО у Сумській області, акцентувала увагу на доцільності використання сучасного комплексно-методичного забезпечення щодо інтенсифікації навчального процесу, реалізації ефективного поєднання інноваційних та традиційних технологій навчання на основі інформаційних технологій.

Ірина Смирова, методист НМЦ ПТО у Сумській області, зупинилась на забезпеченні даного електронного продукту сервісами Google, зокрема: Google Doc, Google Site, Google Form тощо.

Під час круглого столу опрацьовано матеріали відповідно до розробленої моделі науково-методичного супроводу навчання за професіями торгівельного напрямку та презентовано перші результати роботи.

У рамках засідання Алла Грицай, викладач ДПТНЗ «Лебединське ВПУ лісового господарства», представила розробку електронного навчально-методичного комплексу з предмету «Облік, калькуляція і звітність» для учнів, що навчаються за професією «Кухар».

Підводячи підсумки роботи, члени творчої групи дійшли висновку, що створення сучасного комплексно-методичного забезпечення на основі інформаційних технологій є корисним, важливим та невід’ємним елементом навчання.

У 2017-2018 навчальному році творча група запланувала систематизувати та презентувати напрацьовані матеріали на міжнародному та всеукраїнському рівні.

DSC00841 DSC00840

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »