Професійна спрямованість викладання предметів як важлива умова підвищення якості фахових знань та умінь учнів

Для викладачів іноземної мови, спецдисциплін, майстрів виробничого навчання за професіями «Кухар», «Кондитер» 16 січня 2018 року проведено вебінар з теми «Професійна спрямованість викладання предметів як важлива умова підвищення якості фахових знань та умінь учнів».

У on-line спілкуванні взяли участь представники із 28 професійно-технічних навчальних закладів області.

На вебінарі презентовано проект «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників за професіями «Кухар», «Кондитер», у якому беруть участь викладачі іноземної мови, спецдисциплін, майстри виробничого навчання, учні та роботодавці. Проект передбачає визначення рівня результативності використання інтегрованого підходу при підготовці робітників для сфери громадського харчування; розроблення й апробацію збірника рецептів та технологій приготування страв історичної та сучасної кухні Сумщини на українській та англійській мовах.

У ході підготовчого етапу до проекту було з’ясовано, що інтеграційні зв’язки, зокрема англійської мови і спецдисциплін, найбільш простежуються при підготовці кухарів, кондитерів. Це довели викладачі іноземної мови, спецдисциплін та майстри виробничого навчання державних професійно-технічних навчальних закладів «Шосткинське вище професійне училище», «Синівський професійний аграрний ліцей», «Недригайлівське вище професійне училище», «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу», які поділились досвідом роботи в цьому напряму на вебінарі.

Підбиваючи підсумки вебінару, учасники дійшли висновку, що зв’язки між предметами професійної підготовки, виробничим навчанням за професіями «Кухар», «Кондитер» та іноземною мовою забезпечують поглиблене вивчення учнями теоретичного матеріалу та допомагають їм застосовувати здобуті знання на практиці, сприяють підвищенню ефективності навчання та подальшому працевлаштуванню.

Матеріали вебінару розміщено за посиланням: https://pruffme.com/webinar/?id=516862fbf2c802d1ceebfb6a04314ee0

IMAG1206 IMAG1211

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »