Всеукраїнський семінар-практикум директорів Навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти України з питань методичного супроводу організації навчально-виробничого процесу

29-30 червня 2017 року в м. Генічеськ Херсонської області на базі Вищого професійного училище № 17 відбувся семінар-практикум директорів Навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти України.

У роботі семінару взяли участь Мірошниченко Катерина Борисівна,  заступник директора департаменту – начальник відділу змісту освіти та організації навчального процесу департаменту професійної освіти Міністерства освіти  і науки України,

Пятничук Тетяна Володимирівна,  начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту професійної освіти Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України.

Метою заходу було впровадження у навчальний процес елементів дуальної форми навчання, розроблення робочих навальних планів на базі державних стандартів, створених на основі компетентністного підходу.

Заступник директора департаменту професійної освіти Міністерства освіти  і науки України Мірошниченко Катерина Борисівна окреслила основні питання щодо стратегії професійної освіти України на 2017-2020 роки, а саме було піднято питання щодо плану модернізації мережі ПТНЗ, створення в регіонах України навчально-практичних центрів за гостродефіцитними професіями («Швачка», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування»), центрів незалежного оцінювання, розповіла про План (дорожню карту) упровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітничих кадрів, ознайомила з основними її заходами та термінами їх виконання.

Практично продемонстровано побудову модульного робочого навчального плану за державними стандартами на компетентністному підході.

Начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту професійної освіти Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Пятничук Тетяна Володимирівна ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо розроблення у 2017-2018 навчальному році державних стандартів на основі компетентністного підходу, окреслила основні питання щодо розробки та упровадження державних стандартів у навчально-виробничий процес.

З досвідом роботи щодо міжнародної співпраці в галузі професійної освіти з країнами Європейського Союзу (Естонія) виступила директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області Парфенюк Зоя Іванівна.

У ході семінару-практикуму присутні ознайомились з навчально-матеріальною базою Вищого професійного училище № 17 м. Генічеськ та Генічеського професійно-технічного навчального закладу № 27.

Підсумок семінару-практикуму підбила Мірошниченко Катерина Борисівна, заступник директора департаменту – начальник відділу змісту освіти та організації навчального процесу департаменту професійної освіти Міністерства освіти  і науки України, яка акцентувала увагу на основних завданнях Навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти у 2017-2018 навчальному році.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »