Викладачі інформатики опановують питання соціалізації учнів

Сьогодні спостерігаються процеси формування нового типу суспільства, особливістю якого є перетворення інформації на основний стратегічний ресурс. Таке суспільство називають інформаційним. Змінюється суспільство – змінюються суспільні відносини і соціальні зв’язки між членами суспільства. Саме тому процес соціалізації учнівської молоді набуває першочергового значення. 

З метою визначення ролі викладачів інформатики у   процесі формування  особистості  учня ПТНЗ, його адаптації до життя в інформаційному суспільстві Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області 25 жовтня 2017 року проведено семінар викладачів інформатики з теми «Роль інформатики та інформаційних технологій у соціалізації учнівської молоді» на базі Роменського вищого професійного училища.

Із вітальним словом та основними завданнями, що стоять перед викладачами інформатики професійно-технічних навчальних закладів, через скайп-зв’язок звернувся заступник директора Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області Віктор Скиба.

Валентина Лабудько, методист НМЦ ПТО у Сумській області, акцентувала увагу присутніх на напрямках соціалізації учнів на уроках інформатики, ролі викладача у формуванні соціально зрілої особистості.

Степан Лабудько, старший викладач кафедри освітніх та інформаційних технологій СОІППО, ознайомив учасників семінару з особливостями соціалізації учнів ПТНЗ у сучасній Україні  та провів дискусію у форматі мозкового штурму «Вплив викладачів інформатики та інформаційних технологій на процес соціалізації учнівської молоді».

На основні аспекти Інтернет-залежності у підлітків звернула увагу Ірина Смирнова, методист НМЦ ПТО у Сумській області. Досвідом роботи з учнями поділилися викладачі інформатики Юлія Мартинішина (Роменське вище професійне училище) «Як не стати заручником Інтернету» та Олена Пероганич (Сумський хіміко-технологічний центр ПТО) «Соціалізація учнів на уроках інформатики та в позаурочний час».

Цікаво було проведено заняття гуртка з інформатики «Соціальні мережі в житті сучасної молоді» (Ірина Дівенко, викладач інформатики Роменського вищого професійного училища). Присутні переглянули фільм «Залежність від соціальних мереж», обговорили відеоролики учнів, були учасниками змагання в командах «Інтернет» та «Лікарі», розробили правила розумного користувача Інтернету.

З умовами участі закладів ПТНЗ Сумської області в Міжнародному  конкурсі з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер-2017» ознайомила Ольга Сухоставець, викладач інформатики Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну, координатор конкурсу.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »