Нагороджено переможців VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням

20 травня 2017 року в місті Каневі на Чернечій горі відбулася урочиста церемонія нагородження переможців VIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням.

Урочистості з нагоди їх нагородження проходили за участі численних почесних гостей. Зокрема, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, заступник Міністра культури України Юрій Рибачук, в. о. директора Інституту модернізації змісту освіти Володимир Ткаченко, заступник голови Черкаської ОДА Ярослав Березань, голова журі, проректор із наукової роботи Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Остап Ковальчук вітали кращих знавців літератури, історії України та державотворення.

«Є не так багато місць в Україні, які варто відвідати кожному учневі. До цього переліку належить і Чернеча гора. Бо саме тут родився та зріс велет українського духу та українського слова Тарас Шевченко. Дуже важливо, щоб кожен з вас ніс любов до рідної мови, всюди нею послуговувався. Ми маємо збільшити функціонування Української мови. Оскільки мова – це наше буття, основа нації», – наголосив, вітаючи переможців, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Професійно-технічну освіту Сумщини на цьому заході представили: Білоус Богдан, учень І курсу  ДПТНЗ «Конотопське вище професійне училище», переможець ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Історія України і державотворення» за роботу «Внесок славетного роду Шрамченків у державотворчі процеси України» (викладач Циба Юлія Анатоліївна); Пешта Тетяна, учениця ІІІ курсу ДНЗ «Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту», переможець VIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (викладач Касьяненко Тетяна Олексіївна).

Переможці конкурсу та їх наставники  отримали дипломи І ступеня, подяки та цінні подарунки.

Учасники заходів поклали живі квіти до пам’ятника Великому Кобзарю на Чернечій горі, познайомились з експозицією музею Тараса Шевченка.

Під час екскурсії відбулась ще одна знакова подія. Професор Алан Флаверс, офіційний представник англійської перекладачки й поетеси Віри Річ, яка відкрила світу силу Шевченкового слова, та держсекретар МОН Павло Полянський передали музею орден Княгині Ольги – ним англійка була нагороджена у 2006 році. Тепер нагорода знаходиться поруч із паспортом та примірниками перекладів Віри Річ, чий прах, за її ж заповітом, з 2011 року також покоїться у канівській землі – у могилі на «козацькому» кладовищі Монастирок.

Вітаємо найкращих серед кращих! Дякуємо викладачам, та вітаємо Богдана та Тетяну з перемогою!

DSCN3537 DSCN3556

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »