Педагогічна майстерність – вияв високого рівня педагогічної діяльності

Відповідно до плану організаційно-методичних заходів Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області на 2016-2017 навчальний рік з метою удосконалення роботи молодих педагогічних працівників та підвищення їх фахової компетентності 31 травня 2017 року на базі ДПТНЗ «Путивльський професійний ліцей» проведено V Форум

викладачів професійної підготовки та майстрів виробничого навчання «Перші кроки до майстерності» з теми «Підвищення фахової компетентності, формування нового сучасного педагогічного світогляду, створення умов для самореалізації особистості педагога та конструювання власної системи педагогічної діяльності».

У заході взяли участь 44 педагогічних працівника з 30 професійно-технічних навчальних закладів області.

З привітанням до учасників звернувся Олександр Новобранний, директор ДПТНЗ «Путивльський професійний ліцей», який розповів про досягнення навчального закладу та запропонував присутнім віртуальну екскурсію «Навчальний заклад ПТО у сучасному освітньому просторі України».

Олена Темченко, методист Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області, у своєму виступі акцентувала увагу на оновленні формату курсів підвищення кваліфікації педагогів. Методист зазначила, що викладачі повинні не лише досконало знати свій предмет, а й володіти сучасними методиками викладання.

Методичний бенефіс складався з 2-х частин:

— презентації педагогічного досвіду Наталії Шастун, викладача професійно-теоретичної підготовки з професії «Кухар, кондитер» ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей» «Педагогічна майстерність – досвід професіоналів» та Людмили Трубанової, викладача професійно-теоретичної підготовки з професії «Кравець» ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг» «Створення комплексно-методичного забезпечення уроку за допомогою комп’ютерної програми PAINT»;

— рекламного калейдоскопу творчих знахідок Євгенії Маландій, викладача професійно-теоретичної підготовки з професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» ДНЗ «Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту» «Інноваційна діяльність викладача професійно-теоретичного циклу на сучасному етапі розвитку освіти».

 У рамках заходу учасники відвідали виставку методичних напрацювань педагогічних працівників, що презентувала Світлана Тітова, методист ДПТНЗ «Путивльський професійний ліцей».                                                                       

Під керівництвом Юлії Висоцької та Олени Темченко, методистів Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області, проведено методичний диспут «Розвиток професійної компетентності педагога», що мав на меті:

  • актуалізувати та розширити понятійний апарат педагогів, поглибити їх теоретичні та практичні знання з даної проблеми;
  • стимулювати прагнення педагогів до пошуку, творчості;
  • створити умови для обміну педагогічним досвідом;
  • надати консультативну допомогу молодим педагогічним працівникам тощо.

Віктор Шатрюк, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Конотопське вище професійне училище», Анна Малофєєва, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Сумський центр ПТО з дизайну та сфери послуг» та Галина Гавриленко, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Реутинський професійний аграрний ліцей», поділились враженнями щодо підготовки та участі учнів у Всеукраїнських конкурсах фахової майстерності за професіями: «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Перукар», «Кондитер». Майстри-наставники зазначили, що кваліфіковані робітники повинні працювати над зростанням професійної майстерності упродовж життя.

Під час галереї педагогічного досвіду Світлана Тітова, методист ДПТНЗ «Путивльський професійний ліцей», виступила з досвідом використання кейс-методу в професійному навчанні майбутніх кваліфікованих робітників у навчальному закладі. Олександр Лєлюшкін, викладач професійно-теоретичної підготовки ДПТНЗ «Путивльський професійний ліцей», акцентував увагу на інтерактивних методах роботи з відеоматеріалами на уроках.

         Родзинкою Форуму була екскурсія тисячолітнім Путивлем, де викладачі професійної підготовки та майстри виробничого навчання відвідали визначні місця старовинного міста.

         По закінченню заходу учасники висловили сподівання на подальшу співпрацю та організацію різноманітних форм роботи з підвищення професійної майстерності педагогів закладів ПТО.

DSC01411 DSC01403 DSC01368 DSC01344

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »