Проведено підсумкове засідання творчої групи викладачів української мови та літератури професійно-технічної освіти Сумщини

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області 22 червня 2017 року проведено засідання творчої групи  викладачів української мови та літератури професійно-технічної освіти Сумщини.

 У заході взяло участь 5 представників творчої групи із 5 професійно-технічних навчальних закладів області.

Ольга Смоленко, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, координатор творчої групи,  у своєму виступі зупинилася на підсумках роботи творчої групи у 2016-2017 навчальному році. Методист акцентувала увагу присутніх на доцільності використання електронних освітніх ресурсів у навчально-виховному процесі (електронні підручники та навчальні посібники; електронні довідники, словники, тестуючі програми), що забезпечують контроль якості знань учнів та друку у фахових освітніх виданнях.

У ході проведення засідання члени творчої групи презентували підсумки роботи за 2016-2017 навчальний рік.

Творча група викладачів української мови та літератури у складі: Лариси Руденко (ДНЗ «Білопільське вище професійне училище»), Ольги Салій  (ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище»), Тетяни Касьяненко (ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту»), Світлани Яцменко (ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище»), Любові Матяш (ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО») презентувала роботу творчої групи над проблемою «Упровадження інноваційних педагогічних технологій у процесі викладання української мови та літератури».

Викладачі акцентували увагу присутніх на таких питаннях: основні вимоги до складання поурочно-тематичного планування, комплексно-методичне забезпечення предметів «Українська мова», «Українська література», урок української мови та літератури в сучасних освітніх технологіях, використання інноваційних методів викладання в сучасній системі професійно-технічної освіти, формування мовленнєво-комунікативної компетенції на уроках української мови та літератури, індивідуальний підхід до організації роботи з обдарованими учнями, актуальні проблеми національно-патріотичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів, методика і практика розробки та ефективного використання на уроках української мови та літератури робочих зошитів для учнів.

Під час круглого столу Ольга Смоленко, керівник творчої групи, окреслила основні  напрямки роботи творчої групи у 2017-2018 навчальному році. Методист зазначила,  що завдання викладача не тільки надати учням міцні знання, а й забезпечити розвиток пізнавальних здібностей. Тому важливою передумовою для надання якісних освітніх послуг є сучасне комплексно-методичне забезпечення предметів та використання у практичній діяльності інноваційних засобів навчання.

IMG_20170622_103010IMG_20170622_102743

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »