На часі упровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес

Мета навчання біології та екології на рівні стандарту полягає у формуванні в учнів природничо-наукової компетентності шляхом засвоєння системи інтегрованих знань про закономірності функціонування живих систем, їх розвиток і взаємодію, взаємозв’язок із довкіллям. Саме тому питання «Упровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес як ефективний засіб формування предметної компетентності учнів» обговорено на семінарі викладачів біології 19-20 лютого 2019 року на базі ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище».

Викладачі ознайомилися з методикою навчання біології та екології на рівні стандарту в контексті вимог Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти та відповідно до положень Концепції «Нова українська школа», яку представила Тетяна Голубенко, методист з біології, екології, природознавства та основ здоров’я навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Практичним досвідом застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі поділилася викладач біології ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» Ольга Зубова, яка майстерно провела урок біології з теми «Раціональне харчування – основа нормального обміну речовин». З питанням формування предметної компетентності учнів на уроках біології шляхом застосування прийомів ейдетики ознайомила присутніх Олена Пархомчук, викладач біології ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище», з активізацією пізнавальної діяльності учнів шляхом використання інтерактивних технологій у позаурочній роботі викладача біології – Наталія Бондар, викладач біології ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну».

Методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Валентина Лабудько, модератор заходу, провела практичне заняття по роботі з додатком Google Клас, Ірина Смирнова організувала роботу в школі розвитку ІТ компетентностей. На заняттях викладачі ознайомитися з роботою сервісів Google, навчально-презентаційним забезпеченням для інтерактивної дошки (Mozaik education, Prezy Next, Flipsnack).

Матеріали семінару розміщено у блозі «Кварк» на сторінці «Технології навчання».

IMG_2334  IMG_2471 IMG_2521 IMG_2540IMG_2329

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »