Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Сумській області здійснює навчання експертів для здійснення атестаційної експертизи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Продовжуємо активно розвивати й підтримувати експертну групу, забезпечуючи професійну експертизу за якістю підготовки робітничих кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти. Сьогодні, 24 січня 2024 року, відбувся другий семінар-практикум із серії заходів, присвячених атестації та ліцензуванню, зокрема, семінар «Атестація закладу професійної (професійно-технічної) освіти – експертна оцінка за якістю підготовки робітничих кадрів».

До участі в семінарі-практикумі долучилася Людмила ГАРМАШ, начальник відділу змісту освіти та організації освітнього процесу головного управління професійної освіти директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України.

Основна мета семінару була спрямована на навчання майбутніх експертів здійснювати атестаційну експертизу. Робота експерта визначається, зокрема, як задокументована процедура об’єктивного оцінювання виконання державних стандартів і вимог із боку закладу професійної (професійно-технічної) освіти освіти.

Під час семінару учасники отримали детальні інструкції щодо проведення атестаційної експертизи, ознайомилися з алгоритмом проведення, вимогами до складання висновків та основними принципами роботи експерта, серед яких об’єктивність, науковість, компетентність, гласність, та коректність.

Особлива увага була приділена розгляду Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері професійної (професійно-технічної) освіти.

За підсумками роботи семінару учасники пройшли тест «Що знаю про атестацію закладу П(ПТ)О», щоби підтвердити свої знання та готовність до роботи як атестаційні експерти.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Сумській області продовжує допомагати у створенні якісної системи оцінки підготовки робітничих кадрів в українських закладах професійної (професійно-технічної) освіти та вдосконаленні експертної практики.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »