«Відкриття нової професії: вимоги сьогодення»: проведено заключний семінар із серії семінарів щодо ліцензування та атестації у сфері професійної (професійно-технічної) освіти

Семінар «Відкриття нової професії: вимоги сьогодення» відбувся 1 лютого 2024 року за участю представників закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, установ та організацій Товариства сприяння обороні України, Державної служби надзвичайних ситуацій тощо.

У заході брала участь головний спеціаліст відділу змісту освіти та організації освітнього процесу головного управління професійної освіти директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Марина МИХАЙЛЕНКО.

Учасників ознайомлено з алгоритмом проведення ліцензування у сфері професійної (професійно-технічної) освіти, вимогами до складання ліцензійної справи та практично опрацьовано заповнення відповідних документів.

Протягом заходу розглянуто Ліцензійні умови провадження освітньої діяльності у сфері професійної (професійно-технічної) освіти, представлено методичні напрацювання з ліцензування «Розширення провадження освітньої діяльності у сфері професійної (професійно-технічної) освіти: методичні рекомендації», «Розширення (збільшення ліцензованого обсягу) провадження освітньої діяльності у сфері професійної (професійно-технічної) освіти: методичні рекомендації», анонсовано е-ресурс «Ліцензування у сфері професійної (професійно-технічної) освіти».

Досвідом створення електронної ліцензійної справи поділилися педагоги ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище».

За підсумками семінару проведене онлайн-тестування «Що знаю про ліцензування у сфері професійної (професійно-технічної) освіти?».

Ліцензування нової професії для закладу освіти означає: розвиток, удосконалення матеріально-технічної бази, розширення інформаційного простору, упровадження новітніх технологій. Щороку в Сумській області заклади П(ПТ)О проходять ліцензування та відкривають 25-30 професій, з них – 2-4 нових. Наприклад, у 2023 році проліцензовано дві нові професії «Майстер із монтажу та обслуговування систем відновлюваної енергетики», «Офіс-адміністратор», у 2022 році – чотири нові професії «Майстер із діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів», «Рятувальник», «Рятувальник-верхолаз», «Рятувальник-хімік». Для області ліцензування нової професії – це розвиток виробництва та економічне зростання.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »