Музей – осередок патріотизму

У музеї освіти і науки Сумщини Галина Докторович, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, провела 17 листопада 2017 року тематичну екскурсію «Україна – єдина країна» для студентів факультету журналістики Сумського державного університету.
Студенти під час екскурсії прослідкували історію зародження, розвитку, становлення освіти в Україні та Сумщині, дізналися про історію виникнення писемності, заселення Сумщини з найдавніших часів, внесок у розвиток освіти славетних літописців Кирила та Мефодія, Нестора Літописця.

Гостей музею зацікавила експозиція політичного, соціального та правового устрою Запорізької Січі: перша Конституція Пилипа Орлика, переможні походи козаків, використання гетьманських клейнодів влади, освіченість козаків, вплив козацтва на розвиток освіти та внесок у становлення української державності. Студенти потримали в руках булаву, що має натуральну величину та вагу.
Найбільше враження на відвідувачів справив той факт, що прототип першого вищого навчального закладу був саме на Сумщині (Паліцинська академія). Провідні вчені, філософи, музиканти, письменники: Каразін, Сковорода, Капніст збиралися в селі Попівка Сумського району читали лекції, обговорювали проблеми, висували гіпотези, вносили свої напрацювання на обговорення.
У житті завжди є місце подвигу: Друга світова війна, Афганістан, Чорнобиль, військові дії в зоні АТО. Відвідувачі переглянули зазначені експозиції, познайомилися з матеріали конкурсів «Ветеран живе поруч», «Моральний вчинок», висловили свої погляди на ті чи інші події, читали вірші, дискутували.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »