Перший Центр військово-патріотичного виховання відкрито

На базі ДПТНЗ «Недригайлівське вище професійне училище» 09 жовтня 2018 року відкрито перший Центр військово-патріотичного виховання. На заході були присутні керівники органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, управлінь та відділів освіти, громадських організацій, військових комісаріатів, директори та учні закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти області.

Гості заходу побачили сучасний кабінет «Захисту Вітчизни» (нові меблі, вогнегасники, навчальну зброю (макети АК, пневматичні гвинтівки), манекен для серцево-легеневої реанімації, імітатор ран тощо); переваги сучасно обладнаних стрілецького та лазерного тирів (інтерактивний стрілецький тренажер «Захисник Вітчизни» для освітнього курсу старшої середньої школи) для формування морально-бойових якостей, які необхідні під час дій в екстрених умовах, що наближені до бойових, практичних відпрацювань навичок володіння прийомами та способами ведення вогню зі стрілецької зброї; смугу перешкод, що забезпечить учасникам освітнього процесу фізичне вдосконалення, перенесення короткотривалих фізичних та психологічних навантажень, володінню дій в умовах сучасного бою, загальної витривалості, сили та швидкості.

Загалом в області заплановано створення шести Центрів військово-патріотичного виховання на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти (смт. Недригайлів, містах Ромни, Глухів, Шостка, Сумський та Конотопський райони), для функціонування яких із обласного бюджету виділено 6,5 млн. гривень.

Центри покликані допомогти у вирішенні проблем та питань, що стали на часі:

  1. Якісно підготувати учнівську молодь до служби у Збройних силах України (морально, фізично, духовно, навчати володіти зброєю, забезпечити якісну тактичну, стройову, вогневу та медичну підготовку, бути готовим до різних ситуацій, що наближені до бойових).
  2. Практичного закріпити знання, уміння та навички учнів на навчально-польових зборах.
  3. Максимально використати матеріально-технічну базу Центрів та надати допомогу викладачам закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти області для забезпечення якісного викладання предмету «Захист Вітчизни», проводити змагання, конкурси районного, обласного та всеукраїнського рівнів.

Ефективна робота Центрів дасть можливість учнівській молоді області розвивати та вдосконалювати навички безпечного та відповідального поводження зі зброєю, спеціальними засобами, інженерним обладнанням, опанувати сучасні прийоми та техніки підготовки захисників України на учбових заняттях, брати участь в заняттях з військово-прикладних видів спорту та їх різновидів.

На базі відкритого Центру проведено робочу нараду щодо організації ефективного функціонування Центрів, намічено плани, перспективи, визначено актуальні завдання подальших дій.

Віримо, що саме Центри стануть тим суспільним цементом, що зробить Україну красивішою, багатшою, міцнішою, щасливішою та підготує молодь до служби у Збройних Силах України!

 

DSCN85561786617868178701787117872

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »