Підвищення якості освіти – пріоритетний напрямок Нової української школи

Шляхи підвищення якості навчання та підготовки учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти до державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання обговорено під час онлайн-спілкування 05 грудня 2018 року із заступниками директорів з навчально-методичної роботи (методистами), викладачами загальноосвітньої підготовки. 

Увагу слухачів було акцентовано на підсумках проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови і літератури, математики, історії України, англійської мови, типових помилках, допущених учнями під час інтелектуальних змагань, та заходах щодо підвищення рівня знань учнів з навчальних предметів.

Викладачами загальноосвітніх предметів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Тетяною Касьяненко, Оксаною Бурлакою,  ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту», Наталією Яруш, ДПТНЗ «Краснопільське професійно-технічне училище», Іриною Лаврик, ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти» було презентовано досвід роботи щодо якісної підготовки учнів до інтелектуальних змагань. Педагоги звернули увагу слухачів на те, що «всебічний розвиток учнів здійснюється не тільки у процесі навчальної діяльності, а й під час проведення різноманітних конкурсів, олімпіад: учні поглиблюють знання з предметів, мають можливість розвивати інтелект, ерудицію, уміння спілкуватися. Успіхів можна досягти лише тоді, коли проведено добре продуману індивідуальну роботу з найбільш здібними та обдарованими учнями».

Особливу увагу приділено питанням організації та підготовки учасників освітнього процесу до якісного проходження зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році. Систему роботи з даного напрямку представлено заступником директора з навчально-методичної роботи   Ольгою Глуходід, ДНЗ «Білопільське вище професійне училище», викладачем української мови і літератури Оленою Дарницькою, ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну».

За підсумками онлайн-спілкування методистами НМЦ ПТО у Сумській області Ольгою Смоленко, Валентиною Лабудько окреслено основні завдання на 2019 рік щодо підвищення якості освіти як пріоритетного напрямку роботи закладів професійної (професійно-технічної освіти) в умовах Нової української школи. 

IMAG1369 IMAG1368 IMAG1366 20181205_150259

?

?

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Translate »