Перші кроки з упровадження програми «Школа подружнього життя»

Сім’я є першою й життєдайною клітиною суспільства. Саме сім’я – осередок, що приводить на світ та плекає найвищу цінність людства – дітей, цвіт нації, майбутнє народу. У відповідь на актуальну потребу сучасної молодої людини в особистісному розвитку, формуванні життєвих, соціальних, громадських компетентностей із питань шлюбу, сім’ї та відповідального батьківства в Україна розпочато впровадження програми «Школа подружнього життя» (автор – Олег ОЛІЙНИК) із семінару-презентації, проведеного 26 січня 2021 року.

Автор програми обґрунтував необхідність її впровадження, розкрив зміст курсу, що визначений Законом України «Про освіту», і передбачає упровадження ідей прав людини, добробуту та здорового способу життя, спрямованого на формування громадських та соціальних компетентностей, провів майстер-клас за темою «Кохання й закоханість», відповів на запитання учасників заходу.

Марина КАПУСТЯНСЬКА, тренерка, зазначила, що кохання – це основа сім’ї, і щоби закоханість переросла в кохання, необхідно зусилля обох партнерів. Марина разом із слухачами обговорила питання: які зусилля потрібні, щоби бути щасливим, і як не припуститися помилок.

Сімейна консультантка Ірина ГОЛОВАНЬ розповіла про основні питання, які турбують подружні пари, навела цікаві приклади із досвіду роботи, а також обґрунтувала необхідність впровадження в області програми «Школа подружнього життя».

Слухачі висловили бажання впроваджувати зазначену програму адже це необхідно як учням закладів, так і викладачам.

За наслідками проведеного семінару заплановано провести курсову підготовку викладачів у лютому 2021 року.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »