Реалізація змісту професійної підготовки – першочергове завдання педагогічних працівників із професій сфери харчових технологій та ресторанного сервісу: проведено вебінар

Актуальні питання організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного та змішаного навчання, використання сучасних ІКТ, інноваційних форм і методів в освітньому процесі, шляхи підвищення професійної компетентності педагогів обговорено з педагогічними працівниками з професій сфери харчових технологій та ресторанного сервісу під час вебінару, що відбувся 30 березня 2021 року в режимі онлайн.
На пріоритетні напрями роботи педагогів в умовах сьогодення: упровадження стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу, сучасних виробничих, інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес, сприяння інноваційній діяльності, удосконалення навчально-методичного забезпечення професій сфери харчових технологій та ресторанного сервісу, створення єдиного інформаційного освітнього простору, розвиток ІТ компетентності педагогів – було звернуто увагу учасників заходу.

Практичним досвідом роботи з означених питань поділилися педагогічні працівники закладів П(ПТ)О області:
Алла ГРИЦАЙ, викладач Лебединського ВПУ лісового господарства, з теми «Використання дистанційних технологій навчання при підготовці кваліфікованих робітників за професією «Кухар, кондитер»;
Марина КЛИМЕНКО, викладач Шосткинського ВПУ, з теми «Формування змісту підготовки кваліфікованих робітників відповідно до стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу за професіями «Офіціант», «Бармен»;
Тетянa ЗАЛОЗНА, викладач Сумського міжрегіонального ВПУ, з теми «Онлайн-тести як основна форма контролю знань в умовах дистанційного та змішаного навчання. Презентація навчального посібника «Тестовий тренажер для контролю знань учнів із предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» за професією «Кухар» (кваліфікація – 3 розряд)»;
Оксана ШЕЙКО, викладач Сумського центру ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу, – з теми «Інформаційне забезпечення впровадження стандарту професійної (професійно-технічної) освіти на компетентнісній основі за професією «Кондитер»;
Ганна ГОЛОВКО, заступник директора з навчально-виробничої роботи, Юлія МАКСИМЕНКО, майстер виробничого навчання Глухівського вищого професійного училища, – з теми «Реалізація досвіду стажування педагогічних працівників закладів П(ПТ)О в умовах сьогодення».
Для педагогічних працівників Іриною СМИРНОВОЮ, методистом НМЦ ПТО у Сумській області проведено майстер-клас «Організація дистанційного та змішаного навчання в Google Classroom в системі Google Workspace for Education».
За підсумками онлайн-спілкування Оленою ТЕМЧЕНКО, методистом НМЦ ПТО у Сумській області, модератором заходу, акцентовано увагу слухачів на особливостях організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного та змішаного навчання як пріоритетного напряму роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти та надано методичні поради щодо шляхів реалізації змісту професійної підготовки за професіями сфери харчових технологій та ресторанного сервісу.

Матеріали вебінару

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »