Вимоги до вебсайту – обличчя закладу освіти в інтернеті – обговорили під час вебінару

У сучасному інформаційному світі вебсайт є своєрідним обличчям закладу освіти. Уміла інформаційна політика сприяє формуванню його позитивного іміджу. Саме про це 16 грудня 2021 року під час вебінару говорили з відповідальними за ведення вебсайтів закладів П(ПТ)О області.

Досить актуальними є інформаційні сторінки для закладів освіти, адже останнім часом вони стали чи не єдиним способом висвітлення освітньої діяльності, комунікації з учасниками освітнього процесу, нагадуванням про соціальні контакти, способом збільшення контингенту здобувачів освіти.

Школярі, їхні батьки, випускники, пересічні жителі того чи іншого населеного пункту, громадські діячі охоче відвідують вебсайти закладів освіти. Це — важлива складова єдиного освітнього простору, зокрема інформаційного, тому змістове наповнення повинно бути максимально інформативним, містити уніфіковані відомості, посилання на нормативно-правові документи, навчальні програми, стратегії розвитку закладу, інформацію для батьків, здобувачів освіти.

Діяльність сайтів закладів освіти регламентована законами України «Про освіту», «Про доступ до публічної інформації» та «Про відкритість використання публічних коштів».

До обговорення, наскільки вебресурси відповідають сучасним вимогам, долучилася директор НМЦ ПТО у Сумській області Наталія САМОЙЛЕНКО.

НМЦ ПТО у Сумській області два рази на рік вивчає стан забезпечення прозорості та інформаційної відкритості, змістового наповнення вебсайтів закладів освіти України, відстежує дотримання норм тридцятої статті Закону України «Про освіту». Отримана інформація є оперативною в певному часовому проміжку, але й показовою для діагностики проблем і ухвалення певних рішень щодо їх усунення. Після обговорення з учасниками заходу результатів попереднього моніторингу, прийнято рішення усунути зазначені недоліки та провести наступний моніторинг після 15 січня 2022 року.

Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Оставить комментарий

Translate »